sobota, 6. avgust 2016

Teslin autopilot mu je resil zivljenje

 Joshua Neally je odvetnik in ponosni lastnik Tesla Model X iz kraja Springfield v Missouri-ju, ki mu je Teslin sistem samodejne vožnje rešil življenje.


 G. Joshua sicer pogosto uporablja pol avtonomni sistem vožnje, ki ga pogosto imenujemo tudi kar Tesla Autopilot. Neally-ja je Avtopilot peljal 20 kilometrov po avtocesti v bolnišnico, medtem ko je utrpel za potencialno smrtno blokado krvnih žil v svojih pljučih, znano kot pljučno embolijo. Bolnica je bila ravno ob izvozu avtoceste in Neally je nato zmogel sam odpeljati še zadnjih nekaj metrov do urgence.

 Tehnologija Tesla Avtopilot je bila sicer odmevala v medijih tako v nesreči maja v Floridi in drugi nesreči, ki ni bila usodna v Montani v juniju. Nacionalna varnostna komisija za avtoceste transport in Nacionalni svet za varnost prometa so raziskovali nesrečo v Floridi. Komisija za vrednostne papirje in borzo pa je po poročilih preučila, ali je Tesla Motors Inc. razkrila pravilno dokumentacijo glede nesreče pred dokapitalizaciji.

 Ta teden pa je skupina raziskovalcev izjavila da so uspeli vdreti v sistem samodejne vožnje in da so zablokirali radar, da bi preprečili, da bi le ta videl predmet pred njim.

Ni komentarjev:

Objavite komentar